Jazz in Duketown

Jazz in Duketown is een fantastisch jazzfestival in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch. Duizenden liefhebbers van muziek, sfeer en gezelligheid vinden al ruim veertig edities achter elkaar hun weg naar de Brabantse hoofdstad om te genieten van de vele jazzlegendes die hun opwachting maken. Het evenement draait op de kracht van tientallen vrijwilligers. De waardering van het publiek is voor hen de grootste beloning die ze kunnen krijgen.

Bezoekers een stem geven
Voor de editie van 2015 besloot de organisatie die waardering in beeld te laten brengen door Emotiepeiler. Trudy Moricz van de communicatiecommissie was namens het festival initiatiefnemer voor de inzet van Emotiepeiler. “We wilden de bezoekers van het festival een stem geven”, aldus Moricz. “En dan met name tijdens het festival zelf.” Om dat te bewerkstelligen, plaatste Emotiepeiler met medewerking van LEDscreen een scherm van 20 vierkante meter, waarop een op maat gemaakt dashboard getoond werd.

Topics
“Van tevoren hebben we met Emotiepeiler een aantal topics bepaald waarover we het sentiment wilden meten. Bijvoorbeeld de headliners op de podiums en de sponsoren van Jazz Duketown. Maar we konden ook heel gemakkelijk zelf topics toevoegen als we graag een ander onderwerp wilden peilen. Rond de meeste topics was het sentiment behoorlijk positief. Maar af en toe doken er wel kritische berichten op. En het is fijn dat je die dingen meteen kunt oppikken.”

Interactie
Ook de interactie is volgens Moricz een mooi effect van het sentimentdashboard. “Het was heel mooi om te zien hoe het dashboard door de bezoekers ervaren en gebruikt werd. Gauw genoeg hadden de mensen het ‘geadopteerd’ en werden er massaal impressies, meningen en selfies getweet. Uiteraard ging het bij de headliners helemaal los, maar het scherm blijkt ook leuk vertier tussen acts door. Mensen tweeten een foto en het wordt bijna een sport wie het langst in beeld kan blijven staan.”

Meerdere locaties
Jazz in Duketown heeft de inzet van het Emotiepeiler-dashboard als zeer positief ervaren. “Ook in 2016 zetten we het dashboard in; en misschien wel een tweede op een andere locatie van het festival.”

.button-5da7dbda6c796 { margin-bottom: 15px; margin-top: 0px; min-width: 0px !important; } .button-5da7dbda6c796 { background-color:#277ace; } .mk-button.button-5da7dbda6c796.flat-dimension:hover { background-color:#252525 !important; }

Start typing and press Enter to search

emotiepeiler-sentiment-analyse-kantine-ideeënfabriekEmotiepeiler-ledscreen-sentiment-analyse